Каква марка гел лак за маникюр да използваме?


Много често си задаваме въпроса каква марка гел лак да използваме? Кои от всички продукти за гел лак, предлагани на пазара е най-добър или най-подходящ за нашите нокти? Колко време ще издържи или лесно ли ще се премахне? В тази статия ще се опитаме да ви помогнем да направите правилния избор, като ви предоставим повече информация за всяка марка гел лак предлагана на пазара. Като начало ще се спрем на гел лаковете - "три в едно". Тези гел лакове съчетава в себе си три отделни продукта - база, цветен гел лак и топ лак, могат да се нанасят директно върху нокътя. Предимствата са, че спестявате време и средства, тъй като закупувате един, вместо три продукта. Недостатъците са, че тяхната издръжливост е доста по-малка голяма част от тях оцветяват нокътната плочка. Също така при някои марки гел лакове "три в едно", не може да се постигне този блясък, които се постига с нанасяне на топ лак.

Една от утвърдилите се марки на българският пазар е гел лак SNB Рrofessional . Тази марка е утвърдена на българският пазар, предлагат голямо разнообразие от продукти, както и богата цветова палитра. Лаковете са с добра консистенция и издръжливостта им е висока. През 2000 година компанията Стар Нейлз - България,  стартира собствено производство, базирано в Пловдив. Над 90% от съставките се внасят от известни европейски компании като Henkel, BSF, etc. Много салони за красота използват тези гел лакове. Цените за 15 мл от гел лаковете на SNB Рrofessional варират от 15,00 лв до  30,00 лв. Изпичат се в UV/LED лампи.
CND Shellac са с висока издръжливост, около две седмици по мнения на дами, които редовно използват марката. Свалянето е лесно, консистенцията - гъста. Един флакон от 15 мл стига за 30 нанасяния. Един или два слоя са достатъчни за добро покритие. Изпичат се както в UV , така и в LED лампа.

Известната марка американски гел лакове - Kodi Рrofessional са безкиселинни UV/LED, изработени са на каучукова основа и са обогатени с натурални масла. Тяхната издръжливост е висока, повече от 15 дни. Нанасянето е лесно с добра покривност, в някое случай е достатъчно един слой. Изпичат се за минимално време. Тези гел лакове са подходящи за проблемни нокти, тъй като създават защитен слой. Цветовата палитра на тази марка гел лакове е голяма, над 200 цвята ще красят ноктите ви. Цената на гел лакове Kodi Рrofessional  от 8 мл варира от 13,00 лева до 20,00 лева.

Следващата известна и утвърдена марка гел лакове е   Jessica Geleration . Лаковете са американско производство, не съдържат парабени и формалдехид. Към момента цветовата палитра на марката има над 100 цвята гел лак. Лаковете са издръжливи.  Изказват се мнения, че четката на тези гел лакове е малко неудобна в своята си структура. С тези лакове най-добър резултат се постига при нанасяне на два слоя. Консистенцията им е добра. Изпичат се в UV/LED лампи.

Американската марка гел лакове  Cuccio  Veneer  не съдържа вредни съставки. Изпичат се в UV/LED лампи. Тези лакове са от висок клас с плътна консистенция и за перфектно покритие е достатъчно да нанесете един слой. Най-ново поколение перманентен лак , остава непроменен до момента до които не се свали.  Cuccio Colour Veneer , създава защитна броня между нокътната плочка и позволява на ноктите да растат по-здрави и по-дълги от обикновено. Цветовата палитра е отоло 36 цвята.  Cuccio предлагат и професионални лакове с троен пигмент , цветовите нюанси са около 80 цвята. Качеството е високо , но цените също са високи около 30,00 лева. Тази марка е много подходяща за професионална употреба, тъй като с нея клиентите остават задължително доволни.

Друга по-малко популярна марка гел лакове LCN Recolution , не съдържат разтворители и затова е почти без миризма. Специфично за тези лакове е, че не се сгъстяват и могат да се използват до последната капка. Четката е много удобна за нанасяне. Консистенцията е добра и един максимум два слоя са достатъчни за добро покритие. Изпичат се в
UV/LED лампи.

Една от най-широко използваните марки гел лакове Bluesky има в колекцията си повече от 600 цвята. Лаковете са плътни с добра консистенция, два слоя са необходими за добро покритие. Повечето четки са удобни за използване има и изключения. Тези лакове са китайско производство, висок клас. При правилно нанасяне издръжливостта им е повече от 14 дни. Единственият им недостатък е по-трудното премахване. Масово приложими , минималната цена на която могат да се намеря е 20,00 лева.
Друга също така доста разпространена марка гел лакове е OPI. Предимството на тази марка е ниската цена - между 8,00 лв и 12,00 лв. Издръжливостта име около 10 дни.  Изпичат се стандартно в UV/LED лампи.
Друга марка гел лакове са  Nail Expert  който се втвърдяват в UV лампа и се премахнат с Gellak remover. Могат  да се използват както с BaseTop или Base Problematic, за укрепване на естествени нокти, така и за ноктопластика. Прeдлагат в широка цветова гама.
Гел лаковете Pretty gel , предлагат огромно цветово разнообразие от над 1000 цвята.  Издръжливостта им е над 15 дни, консистенцията е нормална. Два при някои цветове до три слоя са достатъчни. Предимство при дизайна на шишенцата е, че има малка дупчица през която се вижда цвета на лака. Цените са от 7,00 лв до 15,00 лева.
Друга широко използвана марка гел лакове са Gel it up , предимството им е достъпната цена. За плътен цвят е необходимо два до три слоя, издръжливостта е около 15 дни. 
Гел лаковете Elora , също са широко разпространени. Цените са достъпни , а качеството добро. Производител на тази марка е Полша. Консистенцията е добра, за плътен цвят са необходими два до три тънки слоя. Премахването е лесно, а издръжливостта е над 15 дни.
На пазара се предлагат и много реплики , китайски гел лакове, някои от тях са с високо качество , други не чак толкова. Ще се радваме да споделите с нас, коя марка гел лак използвате и доволни ли сте от нея?

ИДЕИ ЗА МАНИКЮР

ИДЕИ ЗА МАНИКЮР
В тази рубрика ще намерите голямо разнообразие от есенно-зимни идеи за вашият маникюр. Цветовете на есента и зимата са също така разнообразни, по-тъмни и наситени и ще внесат един неповторим индивидуален завършек на вашата визия. Разгледайте ...

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ОПИТА - ИДЕИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ МАНИКЮРИСТИ

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ОПИТА - ИДЕИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ МАНИКЮРИСТИ
В тази рубрика ще намерите прекрасни и професионално изработени снимки на маникюри. Ако търсите качествен маникюр, тук е мястото да проверите. Ако сте маникюрист и искате да популяризирате работата си и да покажете таланта си . свържете се с нас през фейсбук страницата ни /в менюто в дясно/.

ВИДЕО УРОЦИ

ВИДЕО УРОЦИ
Разнообразни и лесни видео идеи за маникюри. Тука ще намерите интересни, лесни и атрактивни видео предложения за маникюри. Разнообразни идеи за къси нокти, официален и стилен маникюр, ежедневен маникюр, маникюри подходящи за къси нокти, квадратни овални и много други. Видео идеите са лесни за изпълнение, тъй като можете нагледно да проследите етапите за създаване на перфектен дизайн на вашите нокти.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ
Всичко за вашият красив маникюр. Много полезни съвети от професионалисти. Грижа за ръцете и ноктите в домашни условия, хитринки и тайни за красивият маникюр. Прочетете .....

ЗА НАЧИНАЕЩИ

ЗА НАЧИНАЕЩИ
Лесни идеи за маникюри, стъпка по стъпка. Ако сте любител и истате да имате красив и неотразим маникюр, това е вашето място. В тази рубрика ще намерите интересни и същевременно лесни идеи за маникюр, които спокойно можете да си направите в къщи.

МОДЕРНО

МОДЕРНО
Актуални и модерни редложения за вашият маникюр. Нови тенденции и атрактивни декорации и рисунки в крак с модата. Разгледайте ...

РИСУВАНИ НОКТИ

РИСУВАНИ НОКТИ
В тази рубрика ще намерите много интересни и атрактивни предложения за рисунки върху вашите нокти. Полезни съвети , как да направите маникюра си неотразим.

ТЕХНИКИ ЗА ДЕКОРАЦИЯ

ТЕХНИКИ ЗА ДЕКОРАЦИЯ
В тази рубрика ще научите за техниките за декорация в маникюра. Много интересни и разнообразни идеи за декорация на Вашият маникюр. Декорация с камъчета, ваденки, шаблони, цветя и много други предложения.

ВИДОВЕ МАНИКЮР

ВИДОВЕ МАНИКЮР
Независимо дали харесвате френски маникюр или лунен, дали имате къси нокти или редлочитате да ги оформите в квадратна, овална или остра форма , тук е вашето място...

ЦВЕТОВЕ В МАНИКЮРА

ЦВЕТОВЕ В МАНИКЮРА
В тази рубрика ще намери огромно разнообразие от идеи за маникюри систематизирани по цветове. Ще видите , как правилно да съчетавате цветовете, така че да имате стилен и елегантен маникюр. Разгледайте ...